Arne Jacobsens eget hus
Gotfred Rodesvej 2
Charlottenlund
, 1928-1929.

 

 

Arne Jacobsens eget hus Arne Jacobsens eget hjem betegnes ofte som det første moderne hus i Danmark. Huset bærer præg af de internationale modernistiske strømninger, der så småt var ved at slå i gennem i Danmark.

Det var bestemt ikke alle, der var begejstret for Arne Jacobsens hus, der var et brud med det romantiske længdehus med trempeltag. Huset er bygget som en kasse med fladt tag, hvide facader, store stålvinduer og moderne skibstrappe.

 

Det er primært udadtil, at modernismen har sat sig præg. Facaderne er asymmetriske. To vinduer i facaden mod haven skærer gennem hjørnerne, og der er skodder ved glasdørene. Huset er opført i glatpudset murværk og altså ikke i beton.

Inden for er huset ganske traditionelt opbygget med dagligstue, herreværelse og spisestue forneden samt soveværelser på 1. sal.

Arne Jacobsens eget hus
Iscenesættelsen af den frie og lette livsstil, som kendes fra Arne Jacobsen store bygningsværker ved Klampenborg Station, kan tydelig fornemmes i arkitektens eget hus. Huset åbner sig mod haven, der er lækrog og tagterrasse med adgang fra haven ad en moderne skibstrappe. Beplantningen i haven er i tæt samspil med husets hvide mure.